Izložbom ,,Persefonin vrt – ruke čine dela“ otvorena je prva programska celina osmog Kontakta

Kao uvertira u osmu Kontakt konferenciju, showcase i festival, u Dorćol Platzu je u utorak, 19. marta, otvorena izložba slika Katarine Žutić ,,Persefonin vrt – ruke čine dela“. Više od 200 zvanica uživalo je u otvaranju prve Katarinine samostalne slikarske izložbe u Beogradu. Prisutnima su se obratili, pored autorke, Vesna Dujmović Rosić, kustoskinja, ali i Vladimir Pavlović iz udruženja Discover Serbia. Budući da je priroda centralna tema i da je izložba prodajnog tipa, Pavlović je otkrio da mu se Žutićeva obratila sa željom da deo sredstava od prodaje slika usmeri ka ovom Udruženju i da će zahvaljujući toj donaciji biti nabavljene nove sadnice za beogradske vrtiće.

Katarina Žutić do 8. aprila izlaže svoje slike u kombinovanoj tehnici u ,,Persefoninom vrtu“, smeštenom u Dorćol Platzu, a pripremila je i četiri prateća programa: od stručnog vođenja kroz izložbu, slikanje nara u Persefoninom vrtu, do muzičkog programa.

21.03. 18-21h DJ Nemanja Aćimović

22.03. 17-18.30 Stručno vođenje kroz izložbu (Katarina Žutić, autorka izložbe i Vesna Dujmović, kustoskinja)

24.03. 17-19h Performans ,,Simbolika nara u Persefoninom vrtu”, 17-19h slikanje ,,Nara“ i razgovor sa publikom o njegovoj simbolici (Katarina Žutić, autorka izložbe i Vesna Dujmović, kustoskinja)

01.04. 17 – 19h Aukcija za sliku ,,Nar“ (prihod od prodaje biće uplaćen udruženju Discover Serbia kao donacija).

Autor fotografije: Sara Tašović

Autor fotografije: Sara Tašović

Autor fotografije: Sara Tašović

Autor fotografije: Sara Tašović

Autor fotografije: Sara Tašović

Regionalna koncertna atrakcija KOIKOI na Dorćol Platzu
TURBO TRANS TURISTI na Kontaktu uz besplatan ulaz

Podeli sa prijateljima