Sandra se bavi novinarstvom od 1987. godine, a organizacijom i promocijom događaja u kulturi od 1994. godine. Završila specijalističku školu web novinarstva 2010. godine. Od 2015. bavi se i filmskom produkcijom. Osnivač je i umetnička direktorka festivala muzičkog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam, koji se organizuje od 2016. godine. Osnivač i predsednica Udruženja Dok’n’Ritam.

Posle prve faze u štampanim medijima i na radio stanicama (PopRock, Aplauz, Danas, Studio B…), 90-ih nastavlja nizom autorskih emisija na Muzičkoj TV Srbije (MTS). Koautorka je dokumentarnog TV serijala i filma “EKV – Kao da je bilo nekad” i dokumentarnog TV serijala “Rockovnik”, emitovanog na RTS-u.

Moderirala je razgovore sa filmskim ekipama na beogradskom FEST-u. Bila je predstavnik za štampu u okviru kampanje oko koncerata Bijelog Dugmeta, kao i konferansije njihovog prvog nastupa nakon 16 godina pauze. Osmislila je i pokrenula portal FM (Film i Muzika). Povremeno piše za CITY magazin.

Sandra je selektor Festivala Mediteranskog Filma u Splitu, selekcija muzičkih dokumentarnih filmova. Na festivalu “Dani filma u Mostaru” vrši dužnost koordinatora već devet godina. Radila je PR za muzički festival FABULA 2013. godine.

Radila je na promociji, distribuciji, kao producent i koproducent na filmovima: “Making of” filma “Država”, “Unutra”, “Izgubljeno Dugme”, “Limunovo drvo”, “Rock 90”, “TUSTA”.

Organizovala je promovisanje muzičkih knjiga: “Mesto u mećavi – priča o Milanu Mladenoviću” Aleksandra Žikića i “Bijelo Dugme – Šta bi dao da si na mom mjestu” Dušana Vesića.

Osnovala je prvi festival muzičkog dokumentarnog filma u Srbiji DOK’N’RITAM 2016. godine. U svojstvu umetničke direktorke festivala, osmislila je i organizovala manifestaciju koja je izuzetno dobro prihvaćena, i u profesionalnim krugovima, i kod publike. Tokom Kovid pandemije, realizovala je festival Dok’n’Ritam uživo, te on postaje jedan od retkih festivala koji su u teškim okolnostima realizovani na taj način, čime značaj festivala postaje puno vidljiviji.

https://www.doknritam.com/venue