Sonja Denda (1994) je aktivna saveznica muzičke scene regiona od 2017.godine.
Njeno iskustvo čine putevi od Srbije, preko Engleske do Amerike gde je kao stipendista i asistent završila master studije biznis liderstva u muzičkoj industriji na Northeastern Univerzitetu u Bostonu.

Od uređivanja i promocije koncertnog programa muzičkog kluba SOUL Society u Beogradu i rada na koncertnim serijalima stranih izvođača u Musicology produkciji; PR-a i promocije za projekte srpskih nezavisnih izvođača baziranih u SAD i Evropi; rada sa autorima u usponu među kojima su A.N.D.R., Nataleé, Retrospektiva u polju razvoja, promocije, nastupa; kuratorstva regionalnog savremenog stvaralaštva putem Yugo Bleja plejliste – Sonja danas svoju energiju i veštine usmerava ka procesima razvoja muzičkih umetnika (artist development) i organizacije timova oko umetnika.

Kao preduzetnica u muzičkoj industriji – Sonja trenutno u svoja 24h posvećeno radi kao dupli agent: kao Artist Asistent američkom muzičaru, multiinstrumentalisti, producentu, preduzetniku i višestrukom dobitniku Gremi nagrade – Michael League-u (osnivačem genijalnog Snarky Puppy benda i izdavačke kuće GroundUP Music) i kao biznis član Artist Tima Luke Rajića, talentovanog kantautora u usponu, prepoznatog od strane Universal Music Group iz Srbije.

Njenu misiju, rad i razvoj u regionu, 2022. i 2023. godine prepoznale i podržale su dve evropske inicijative za razvoj muzičkih profesionalaca – MOST i Hub For the Exchange of Music Innovation (HEMI). U želji da sve što je spoznala kroz internacionalni, regionalni i lokalni rad i istraživanja prenese dalje, što šire i što brže – Sonja drži konsultacije u oblasti razvoja projekata u muzičkoj (i srodnim) industrijama i mentorske sesije studentima zainteresovanim za rad u muzičkoj industriji.