Milan Lučić je arts menadžer sa preko 25 godina iskustva. Poslednjih 10 godina, Milan je arts umetnosti za Zapadni Balkan u British Council-u, gde je sproveo raznovrstan program festivala, izložbi i izgradnje kapaciteta u više umetničkih formi u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Srbiji. Razvio je koncepte za „PlayUK“, platformu za umetnost i digitalnu tehnologiju, i „Perceptions“, program za rodnu ravnopravnost u nacionalnim muzejima. Milan je predstavio „Perceptions“ na globalnoj konferenciji ICOM-a u Kjotu 2019. godine.

Pre toga, Milan je obavljao funkcije direktora Doma omladine, najvećeg kulturnog i izvođačkog centra u Beogradu, kao i u Filmskom centru Srbije, Beogradskom džez festivalu i CENPI – Centru za novi teatar i ples. Bio je umetnički direktor ili kreativni producent u mnogim nacionalnim i međunarodnim programima, uključujući „Queer identities in contemporary culture“, prvu LGBTQ+ filmsku i pozorišnu sezonu u Srbiji, i „Vareso Aver“, festival savremene romske umetnosti. Osnovalo je „Balkan Express“, mrežu izvođačkih umetnosti. Realizovao je projekte i u Norveškoj, Holandiji, Švajcarskoj i Mađarskoj.

Milan je vodio mnoge kampanje prikupljanja sredstava sa EU, ECF, HIVOS, SIDA, Švedsko-helsinškim odborom za ljudska prava i drugima. Osigurao je milion dolara od USAID-a što je dovelo do multimilionske obnove Doma omladine.

Bio je član raznih odbora i komiteta, uključujući devet godina u najvećoj evropskoj mreži za umetnost IETM, norveškom Nettverk for scenekunste, Srpskoj filmskoj enciklopediji, pozorištu Atelje 212, Beogradskom letnjem festivalu i Ministarstvu kulture Srbije Creative Europe.

Milan je diplomirao dramaturgiju i stipendista je Devos Instituta – Kenedi Centra, Univerziteta Merilend.