Ivan Ilić (Beograd7. mart 1972), doktor umetnosti, srpski je klavijaturista, dirigent, aranžer, kompozitor i trombonista. Docent je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na katedri za džez i popularnu muziku od 2018.

Rođen je 7. marta 1972. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu i srednju muzičku Muzičku školu „Mokranjac“.

Godine 1992. diplomirao je aranžiranje sa najvišim ocenama na Berklee College of Music u Bostonu, gde za dve godine završava četvorogodišnji program, a nakon toga seli se za Kanadu, gde se bavio muzičkom pedagogijom i vodio ansamble popularne i džez muzike.

Završio je specijalističke studije iz dirigovanja u klasi profesora Stanka Šepića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu2008. godine.[1]

Završio je master studije iz džez trombona na Faklultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Doktorirao je višemedijsku umetnost na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, pod mentorstvom prof. emeritusa Svetozara Rapajića, postavljajući originalni mjuzikl „Pećina“, u režiji Jane Maričić i u saradnji sa libretistom Slobodanom Obradovićem. Pećina je izvedena na festivalu BELEF 2019.

Nakon povratka u Beograd iz Kanade, ostvaruje saradnju sa Big bendom RTS, kao aranžer, dirigent, kompozitor i tromobnista i vodi orkestar na mnogobrojnim koncertima, festivalima, snimanjima, gostovanjima i snimanjima za radio i televiziju. Sarađivao je sa velikim brojem srpskih i svetskih džez muzičkara, a nastupao na mnogim međunarodnim džez festivalima širom sveta.

Preko 20 godina je stalni član benda Jovana Maljokovića, sa kojim je snimio i značajna izdanja za PGP-RTS.

Sarađivao je sa velikim brojem srpskih muzičara kao što su Van GogAna StanićMomčilo Bajagić BajagaŽeljko JoksimovićLepa BrenaSvetlana Ražnatović i mnogi drugi. Komponovao je muziku za pozorište, video produkcije i mjuzikle kao što su Golje (2001), Spusti se na zemlju (2006) i Glavo Luda za pozorište na Terazijama, gde je postpisao i aražmane za još 4 licencna ostvarenja značajnih brodvejskih naslova (The Producers, Chorus Line, Sweet Charity, Victor/Victoria).[1] Autor je muzike za predstavu Amerika drugi deo Biljane Srbljanović u režiji Dejana Mijača (Atelje 212) kao i muzike za igrani film S. O. S. — Spasite naše duše iz 2007. godine, Slobodan Šijana.

Dirigent je Big benda RTS u periodu od 2001-2018. Predsednik je Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije, kao i predsednik Skupštine Agencije za ostvarivanje prava interpretatora Srbije. Od avgusta 2006 – 2018. godine bio je član benda Galija.