2019, Vesti

Večeras počinje Kontakt 2019

Izložbom Mixtape, autorke Vesne Pavlović, večeras se u Marsh Open Spaceu otvara treći Kontakt, regionalna manifestacija posvećena muzičkom biznisu.
Kontakt 2019 se ove godine održava ne 15 lokacija, a kroz 82 programa predstaviće se 130 učesnika (pojedinaca i organizacija) iz 14 zemalja.

KONTAKT KONFERENCIJA počinje u četvrtak u 10h pre podne. Na panelima, predavanjima i radionicama učestvovaće predstavnici najvećih i najznačajnijih muzičkih festivala iz regiona, predstavnici institucija, muzičkih kuća, menadžera i ostalih muzičkih radnika.

KONTAKT KONFERENCIJA ove godine izdvaja nekoliko tema:
• Kako napraviti uspešan festival
• Kako voditi uspešan festival
• Finasiranje velikih manifestacija u regionu
• Music copyright
• Artisti i menadžeri – novi i stari trendovi u muzičkoj industriji
• Istorija i stvarnost najvećih svetskih festival
• Diskografija – Povezivanje u regionu
• Usklađivanje zakona o autorskim pravima sa EU regulativama
• Regionalni kulturni centri i klubovi
• Radio u digitalnoj eri

KONTAK MUSIC večeras predstavlja Aleksandru Duende u Dvorištancetu, Do The Mathe u Zaokretu, bend Supersi u klubu Bluz i pivo, The Neighbors u Berlin Monroe, kao I koncerte već poznatih bendova M.O.R.T. u Subeernom centru i The Trigger , S.U.S. i Moreuz u klubu Elektropioniru.

Među headlinerima klubova u Cetinjsoj 15, Elektropionir i Subbeerni centar izdvajamo: Urban & 4, John Spencer & The Hit Makers, riječki FIT, IrieFM, Stray Dogg, Stereo Banana, Helem Nejse, Jufkamental…

Glavni deo muzičkog programa dešava se u Hali sportova „Ranko Žeravica”, gde 22. marta nastupaju Paribrejkers, čiji su gostimladi i sve popularniji beogradski bend – Turisti.

A već sledećeg dana, u subotu 22. marta u Hali sportova nas čeka svirka tri velika domaća benda, koji nikada ranije nisu deliki binu: Eyesburn, Goblini i Zoster.

Ovogodišnji Kontakt proširen je na još jedan segment, a to je EXPO deo.
Kontakt EXPO 2019 će publici, učesnicima i gostima konferencije i muzičkih programa u Cetinjskoj dati uvid u naša vina, rakije, mlečne i mesne proizvode, najvišeg kvaliteta. Smešten u rustični ambijent Subbeernog Centra, koji predstavlja gotovo idealno mesto za transparentno ritualne hedonističke obrede, EXPO ove godine imaće premijeru. Krucijalni segment podruma stare pivare u Skadarliji idealno je mesto za demonstraciju onog najboljeg što imamo.
Kontakt EXPO trajaće tri dana, od 21. do 23. marta, od 15h do 23 časa.

Kontak 2019 i ove godine organizuju Marsh Production i Odličan Hrčak uz veliku pomoć Heineken Srbija, Jack Daniels, Red Bull, Rubin, OFPS, kao I veliki broj prijatelja iz medija.

Više informacija na: www.kontakt.org.rs
Instagram: @ kontakt_beograd // Facebook: @KontaktBeograd // #kontakt2019