2020

Kontakt 4 / Onlajn 21- 22.09.2020. – Ugrožena industrija: ReKreiranje muzičkog biznisa

Covid 19 je ugrozio brojne industrije, ali je jednu skoro 100% zatvorio. Muzička industrija prolazi kroz jako teške trenutke. Praktično nikada od kada postoji u svom savremenom obliku, ova industrija nija imala sličan izazov. Festivali, promocije, turneje, koncerti su otkazani. Muzičari i svi oni koji održavaju ovaj posao su prepušteni sami sebi.

Četvrto izdanje Kontakt konferencije otkazano je svega nekoliko nedelja pre svog redovnog termina u martu mesecu. Tema je trebala da bude posvećena kreiranju muzičkog posla, tačnije kreatorima ove industrije. Nažalost, bili smo prinuđeni da odustanemo od planiranog održavanja.

Iako je trenutno došlo do određenih poboljšanja opšte situacije, mi smo svesni da će ova kriza trajati dugo. Zato smo odlučili da ipak održimo Kontakt. Želeći da damo odgovore na brojna pitanja, ovogodišnji Kontakt, u izmenjenom obliku, održaćemo 21. i 22.09.2020. u digitalnom izdanju, onlajn. Imajući u vidu stepen ugroženosti, takav je i naslov ovogodišnjeg Kontakta – Ugrožena industrija. Ako uslovi budu dozvoljavali dopustićemo i ograničeni broj posetilaca, u skladu sa merama zaštite.

Govornici ovogodišnjeg Kontakta biće objavljeni u narednim danima.
Kontak organizuju Marsh Creative Production i Odličan Hrčak.
Kontakt je član INES – Innovation Network of European Showcases.

Panel diskusije:

Globalna kriza – resetovanje muzičke industirje
Novi oblici – muzički događaji onlajn
Budućnost muzičke industrije u novim okolnostima
Sezona bez festivala
Digitalne platforme kao rešenje
Kako Vlada može pomoći muzičkoj industriji