Sašo Popovski je rođen u gradu Bitolju sa mediteranskim ukusom, sada je vodeći umetnik, džez gitarista i kompozitor na balkanskoj džez i svetskoj muzičkoj sceni. Popovski je stvorio i razvio novi muzički izraz, unoseći orijentalne zvuke u mistični jezik.

Njegovo poslednje izdanje Fallen Land (SJF Records 2020 – Skoplje Jazz Festival Label) je multikulturalna muzika sa sedam numera čistih linija, egzotičnih motiva, zaključenih struktura i bujne mašte. Ritmički i melodijski, njegova muzika aludira na orijentalne obrasce, što je čini pomalo mističnom. Svoje kompozicije organizuje oko lepo izvedenih, jasnih, privlačnih melodičnih linija.

„Fallen Land je album u kojem možemo pronaći najbolje od duše Balkana, a Popovski nalazi centralniju dimenziju koja najbolje ističe njegove kompozicione i izvođačke veštine. Ritmovi i harmonijske linije ne poznaju granice. Balkanski džez ima modernu dušu.” – Mario Ferraioli Jazz In Famili Itali

Sašo Popovski je nastupao na mnogim džez festivalima u Evropi i sarađivao sa poznatim džez umetnicima uključujući Tonija Kitanovskog, Oskara Salaša, Milča Levijeva, Dejva Vilsona i Gocea Mićanova. Trenutno je šef odseka za džez na Univerzitetu Goce Delčev u Štipu. U poslednjoj deceniji Popovski je objavio pet albuma, mnoge solo kompozicije, a komponovao je i muziku za film i pozorište. Njegov trenutni trio projekat je sa Ivanom Bejkovim na kontrabasu i Viktorom Filipovskim na bubnjevima.

Godine 2021. album Fallen Land završio je na prvom mestu na regionalnoj džez sceni emisije Jazzolovka Hrvatske i bio je album nedelje u Bugarskoj, Srbiji, Poljskoj i Makedoniji.