Sašo Popovski je rođen u gradu Bitolju sa mediteranskim ukusom, sada je vodeći umetnik, džez gitarista i kompozitor na balkanskoj džez i svetskoj muzičkoj sceni. Popovski je stvorio i razvio novi muzički izraz, unoseći orijentalne zvuke u mistični jezik. Radio je sa brojnim poznatim džez umetnicima, kao što su Toni Kitanovski, Oscar Salas, Milčo Leviev, Dave Wilson i Goce Micanov.
Trenutno je šef Odseka za džez na Univerzitetu “Goce Delčev” u Štipu.
Od 2011. godine, radi na neformalnom obrazovanju i radionicama za mlade kroz projekat Jazz Factory, koji se organizuje svake godine u saradnji sa ustanovama kulture i džez festivalima Severne Makedonije.

Sašo Popovski je snimio šest albuma, a takođe je doprineo i na osam albuma kao prateći muzičar, u solo kompozicijama, komponovao je za pozorište, kratke filmove i video igre.

Njegov poslednji album “Steps” (Art Melodies, Francuska) predstavlja multikulturalnu muziku čistih linija, egzotičnih motiva, zaokruženih celina i bujne mašte u sedam numera. Ritmički i melodički, album aludira na orijentalne obrasce, što ga čini pomalo mističnim. Svoje kompozicije organizuje oko lepo izvedenih, čistih prijemčivih muzičkih linija.
Album “Steps” je dobio recenziju od pet zvezdica od Paris Move-a (Francuska) i od četiri zvezdice od All About Jazz-a (SAD). Bio je album nedelje u Makedoniji, Španiji, Poljskoj, Italiji i Srbiji, uvršten u preko 100 plejlisti u Evropi, SAD-u i Japanu.

“‘Fallen Land’ je album u kojem možemo pronaći najbolje od duše Balkana, a Popovski nalazi centralnuu dimenziju koja najbolje ističe njegove kompozicione i izvođačke veštine. Ritmovi i harmonijske linije ne poznaju granice. Balkanski džez ima modernu dušu.” – Mario Ferraioli Jazz In Famili Italiy.
Godine 2021. album “Fallen Land” završio je na prvom mestu na regionalnoj džez sceni emisije Jazzolovka Hrvatske i bio je album nedelje u Bugarskoj, Srbiji, Poljskoj i Makedoniji.