Dino je rođen i odrastao u Baru, Crna Gora. Nakon završene osnovne i srednje škole, kao stipendista turske vlade odlazi na školovanje u Tursku. Nakon uspešno završenog jednogodišnjeg programa učenja turskog jezika, otpočinje školovanje na smeru Medjunarodni odnosi Univerziteta u Kocaeliju. U sklopu Erasmus programa pod pokroviteljstvom Evrposke Komisije odlazi u Hag, Holandija, gde završava četvrtu godinu studija i diplomira na programu Evropske studije i komunikacijski menadzment Univerziteta u Hagu. Primarna područja Dinovih interesovanja su međunarodni odnosi, javne politike, reforma javne uprave, privredna saradnja, jačanje ekonomskih i trgovinskih veza sa zemljama regiona i EU, kao i uloga nedržavnih aktera i nevladinih organizacija u kreiranju javnih politika. Jedan je od osnivača Baze Kulturnih Zbivanja, novoosnovanog udruženja čiji je primarni cilj afirmacija kulture i ujetnosti kod mlađe populacije kroz organizaciju različitih aktivnosti, kao što su izložbe, promocije, radionice, muzičke veceri I edukacije. Kroz formalno obrazovanje u dve različite države, radeći sa ljudima koji dolaze iz različitog kulturloškog I socijalnog backgrounda, stekao je vrijedna iskustva koja su mu pomogla u daljem ličnom sazrijevanju i profesionalnom usavršavanju.
Tečno govori engleski i turski jezik.
Trenutno vrši funkciju Predsednika upravnog odbora Baze Kulturnih Zbivanja.
Za jako kratko vrijeme svog formalnog postojanja, Baza je uspjela da okupi sjajne mlade umetnike iz Srbije i drugih drzava regiona i EU.
Baza je posebno fokusirana na mlade umetnike, a kroz prethodne izložbe prikazali su nova imena na našoj umetničkoj sceni. Iako niko od njih nije iz sveta umetnosti, do sada su sa svakim artistom zajedno radili tokom celog procesa. Pomažu im oko postavke, odabira slika, trude se da obezbede sve tehičke stvari koje su neophodne i ističu da im je to posebno zanimljivo jer na taj način i oni uče i otkrivaju nove stvari.
Zajednička želja i različita iskustva dovela su upravo do osnivanja Baze – prostora koji je otvoren za sve kreativce i nove ideje, ali i prostor koji kao jedan od glavnih ciljeva ima uključivanje mladih i pružanje podrške neafirmisanim stvaraocima.