Select Page

Treći dan Kontakt konferencija u Elektropioniru vatrene svirke uzbudljivih mladih bendova. Hill, Grupa Turisti i Dogs in Kavala čekaju na vas!

Hill je instrumentalni duo, osnovan u Beogradu 2015. godine. Čine ga Darko Marinković (bubnjevi) i Aleksandar Apostolovski (bas i sintisajzeri). Muzika koju stvaraju temelji se na stoner i sludge zvuku sa primesama noise, drone i psychedelic momenata.
——
Dogs in kavala je balkanska psihodelična rok grupa iz Beograda, nastala na proleće 2016.

Nikola Hajduković (bubanj, vokal),
Srdjan Jeremić (gitara, vokal),
Siniša Janjić (bas).

Krajem 2016. godine izlazi singl “Hvala što postojiš”, koji za sobom povlači dosta svirki po lokalnim klubovima, i kroz dalji proces stvaranja muzike, grupa dolazi do prvog reprezentnijeg statusa.

22. Maja 2017. Izdali su svoj prvi EP “3 pesme”.

2018. Predstavlja veliki izazov za članove ovog benda. Prvi studijski album i internacionalni/regionalni nastupi su u vazduhu.
——–
Turisti su ON! Svi ga znate…
Boško Mijušković – Bole, basista grupe Straight Mickey and the Boyz, ritam sekcija supergrupe Škrtice, oživeo je TURISTE!

Osim šrto je osnivač, Bole je i jedini stalni član benda! Ostali članovi Turista, poput Boletovog brata Džimija, dolaze i odlaze… baš kao i turisti na proputovanju.

Turisti su nastali jedne noći u beogradskom naselju Žarkovo, kada je Bole inspirisan ljubavnim jadima i delta bluzom krenuo da svira akustičnu gitaru u svojoj nevelikoj sobi. Njegov brat Nikola Džimi Mijušković mu se odmah pridružio i u svega nekoliko dana nastale su pesme za prvi album Turista. Inspirisani delta bluzom, Bo Didlijem i ranim rokenrolom, Turisti se ne plaše putovanja po svim podžanrovima rok muzike koje su uticale na Boleta. I pank, i hardkor i postpank kao žanrovi iz kojih je potekao, ali i mračnija i sirovija bluz i džez muzika, eksperimentisanje sa afričkim i avangardnim ritmovima i kompjuterski programiranom muzikom… čine Turiste jedinstvenom pojavom na muzičkoj sceni Beograda.

Turisti su kratki i jasni. Direktni. A muzičko putovanje na koje nas vode je destinacija kojo će svaki slušalac želeti da se vrati. Opet. I opet. I opet…